تب‌نوشت‌ها

مطالبی پریشان و درهم

تب‌نوشت‌ها

مطالبی پریشان و درهم

عجیب ترین «کتابخانه بدون کتاب» جهان

شنبه, ۱۴ فروردين ۱۳۹۵، ۱۲:۲۶ ق.ظ
انسان‌ها را به جای کتاب‌ها بخوانید؛
کتاب خواندن و کسب تجربه کردن اتفاق خوبی است، اما گاهی کتاب خواندن طولانی می‌شود و شاید شنیدن تجربه‌ها بتواند تاثیر بهتری بگذارد.

مجله مهر - شراره داودی: کتاب‌ها این امکان را به ما می‌دهند تا از فضای ذهنی و تجربیات نویسنده آن‌ها باخبر شویم، اما اگر این امکان وجود داشته باشد تا به جای خواندن نوشته‌های برخی افراد پای صحبت‌های آن‌ها بنشینیم و درباره تجربیات‌شان بشنویم، اتفاق جالبی است. کتابخانه‌ای در دانمارک در تلاش است که به جز کتاب‌ها تجربیات افراد مختلف را در دسترسی قرار دهد و به این شکل شرایطی برای خواندن «کتاب‌های انسانی» را به وجود بیاورد.

در این کتابخانه خوانندگان در بخش عناوین می‌توانند تجربه‌ای را که می‌خواهند درباره آن اطلاعات کسب کنند را انتخاب و به بخشی بروند که فردی قرار است درباره موضوع صحبت کند. این افراد که به مدت ۳۰ دقیقه صحبت می‌کند و با عنوان «کتاب قرضی» شناخته می‌شود، می‌توانند هرکسی با هر شغلی باشند؛ کسی که مراسم ختم برگزار می‌کند، سیاستمدار و یا حتی یک کودک که داستان جالبی برای تعریف کردن داشته باشد. در این میان موضوعات شامل بحث‌های هولوکاست، جنگ عراق، المپیک، ورزش و مباحث مذهبی می‌شود.

این کتابخانه بر اساس ایده‌ای چند جوان دانمارکی در سال ۲۰۰۷ مشغول به کار کرده، آن‌ها معتقد بودند با این کار فرصت برقراری ارتباط به آدم‌هایی را می‌دهند که شاید هرگز در زندگی‌شان با چنین کسانی روبرو نشوند. این کتاب‌خانه که در آن از نژادها، فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف حضور دارند، فرصتی برای گفت‌وگو وجود دارد که افراد مختلف بتوانند اعتقادات و نظریه‌های شخصی خودشان را به چالش بکشند. حالا از این شکل کتابخانه‌ها در کشورهای دیگر هم می‌توان پیدا کرد.

اما اولین باری که مجموعه‌ای از کشورها با این نوع از کتابخانه آشنا شدند، در جشنواره‌ای در کپنهاگ بود که یکی از بزرگترین جشنواره تابستانی در اروپاست. اما حالا مدتی است که بیش از ۵۰ کشور در این جشنواره حضور پیدا می‌کنند و کتاب‌های انسانی خود را به اشتراک می‌گذارند. زیبایی این نوع از کتابخانه این است که در هر نقطه‌ای از جهان می‌تواد برپا شود و افرادی که در ان حضور دارند، می‌توانند داستان‌های‌شان را در اختیار دیگران بگذارند.

یکی از کسانی که در کتاب‌خانه انگلستان به عنوان داوطلب حضور دارد، درباره این پروژه می‌گوید: «این کتابخانه‌های انسانی کمک می‌کنند که داستان آدم‌های مختلف دهان به دهان بچرخد و تجربه‌های دیگران را می‌شنویم که در شرایط مختلف چه کارهایی انجام اده‌اند یا چه تصمیم‌هایی گرفته‌اند. همچنین کمک می‌کند بتوانیم کلیشه‌ها و تعصبات خودمان را به چالش بکشیم.»
منبع: http://www.mehrnews.com/news/3579030

موافقین ۳ مخالفین ۰ ۹۵/۰۱/۱۴
... نجفی

نظرات  (۳)

۱۵ فروردين ۹۵ ، ۱۸:۵۰ آب‌گینه موسوی
کاش می‌شد مثلاً برخی شعرها را از دهانِ شاعرش شنید و...

سپاس بابتِ انتشار.
پاسخ:
بله.
و خطبه هایی را
و روایت هایی را
و سوره هایی را
و...
(البته کاش گاهی در مورد محالات عقلی به کار می رود و گاهی برای محال های غیر عقلی. این موارد از نوع دوم است. یعنی همین الان هم -چنانکه یکی از اساتید فقید ما می فرمود- می شود شعر حافظ را از زبان خود حافظ نازنین شنید... در مجلس درس حضرت امام صادق نشست... خطبۀ حضرت زهرای اطهر را از زبان مبارک حضرت شنید.... در کوفه پا منبری دائم حضرت ولی الله مطلق بود.... در شام بلا رفت و به خطابۀ علی وار شیرزن شام و کربلا زینب کبری گوش فرا داد .... مناجات های حضرت زین العابدین را به صورت زنده استماع کرد... و حتی آیات قرآن را از لبان مبارک خدا نوشید.... قدر المرء علی قدر همته....)
۱۶ فروردين ۹۵ ، ۰۳:۱۶ آب‌گینه موسوی
قدر المرء... ای وای بر من!

سپاس بابتِ پاسخ‌های شما! می‌آموزم.
پاسخ:
اولندش ما چیزایی از شما می بینیم که نشونه ی انسانای با همت بلنده
http://www.aviny.com/hadis-mozooee/ejtemai/hemmat.aspx
دوم اینکه اگه وضعیت نازل همت منو می دونستید به بلندی همت خودتون غبطه می خوردید:)
۱۷ فروردين ۹۵ ، ۱۶:۳۴ آب‌گینه موسوی
قطعاً حُسنِ ظنِّ حضرتِ‌عالی‌ست!
سپاس‌گزارم.
احادیث را هم دیدم و استفاده بردم و البتّه با تصوّرِ ارتباطشان با من بسیار خنده رفت!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">